Oulu Cocktail Challenge

Säännöt:

 

Kisaan voivat osallistua kaikki Pohjoisen Suomen talousalueella ravintola-alalla työskentelevät tai vaikuttavat henkilöt. Finaaliin valitaan 6-8 kilpailijaa.

Voittajan juomastaan tulee virallinen Oulu Cocktail 2025. Kaikki finalistit tullaan lisäksi palkitsemaan tuotepalkinnoilla. Oulu Cocktail Challenge pidetään 31.8.2025 Radisson Blu Hotel, Oulussa. Finaalit aloitetaan alustavasti klo 18. Kilpailijoiden tulee olla kisapaikalla 1 tunti ennen finaalin alkua kisabriiffissä. FBSK Oulu myöntää oululaisen kulttuurin edistämisestä stipendin. Lisäksi jaetaan kunniamaininta kilpailijalle, jonka raaka-aineiden käyttö osoittaa korkeinta paikallisuusastetta.

Karsinnat järjestetään viikkojen 32-34 aikana kilpailijoiden omalla työpaikalla, mikäli kisailijalla ei ole mahdollista tehdä suoritusta omalla työpaikallaan tai työpaikka sijaitsee Oulun keskustan ulkopuolella toimii suorituspaikkana jokin muu osoitettu ravitsemusliikke. Mikäli kilpailija joutuu matkustamaan, F.B.S.K. Oulu ei korvaa matkoista aiheutuneita kuluja.

Yksi finalisti valitaan asiakaspaikkoihin suhteutettujen heinäkuun myyntilukujen perusteella.
 

Kisassa noudatetaan Suomen alkoholilainsäädäntöä.

 

Tuomaristo arvostelee maun, aromin, kaupallisuuden ja yleisvaikutelman sekä pisteyttää juomat. Arvosteluun vaikuttaa myös juoman tarina/teema, mikä on tänä vuonna  - juoman tulee tarinallisesti tai muutoin kuvastaa teemaa.

 

Karsinta vaiheessa valmistetaan yksi (1) onnistunut juoma. Finaalissa valmistetaan kolme (4) juomaa, joiden valmistamiseen on aikaa seitsemän (7) minuuttia. KILPAILIJOILTA ODOTETAAN PRESENTAATIOTA SUORITUSTEN YHTEYDESSÄ. Kisajärjestäjä määrää kilpailijoiden suoritusjärjestyksen.

 

Kisassa käytettävä lasisto/astiasto on vapaa. Kilpailija on itse velvollinen tuomaan kisapaikalle tarvittavan määrän käyttämiään laseja.

 

Juomassa käytettävien eri ainesosien määrää ei ole rajoitettu. Jokainen kilpailija on velvollinen hankkimaan ja huolehtimaan paikalle omat ainesosansa niin karsintaa kuin finaalia varten. Kaikki ainesosat ovat vapaasti valittavissa. Huomioikaa paikallisuus raaka-aineissa mahdollisuuksien mukaan. Ottakaa huomioon juoman kaupallisuus suunnitellessanne reseptiä, sillä kaupallisuus on merkittävä osa-alue arvostelussa. Siirappien, pyreiden, mehujen ja bittereiden valmistaminen itse on sallittu, mutta kilpailijan on esitettävä täydellinen resepti niiden tekemiseen. Mikäli käytät itsevalmistettuja ainesosia, mieti jo valmiiksi niille korvaajat, jotka löytyvät suurimpien tukkujen valikoimasta. Kaikkien ainesosien, joita käytät, tulee olla yleisesti ja helposti saatavilla, jotta juomasi täyttää kaupallisuuden vaatimukset.

 

Juoman valmistustapa on vapaa, mutta kilpailijan tulee ottaa huomioon, että hän on itse velvollinen hankkimaan ja tuomaan paikalle tarvitsemansa raaka-aineet sekä tarvitsemansa työvälineet. Kisapaikalla on valmiina ainoastaan jäät ja jäämurska. Omat jäät saa tuoda ja niitä saa muotoilla.

Koristelu on vapaa, mutta koristeiden valmistamiseen sekä muihin esivalmisteluihin on yhteensä aikaa 15 minuuttia. 

 

Kilpailija on velvollinen huolehtimaan, että juoma ei ole identtinen nimeltään tai sisällöltään minkään tunnetun juomasekoituksen kanssa.

 

Kilpailija ei saa olla päihtynyt suorituksensa aikana.

 

Tuomaristo käsittelee mahdolliset sääntörikkomukset. Tuomariston päätöksistä ei voi valittaa.

 

Täytä ilmoittautumiskaavake 30.6.2025 klo 23.59 mennessä.

 

Kaikki reseptiikan lähettäneet osallistuvat karsintavaiheeseen.

 

Luethan säännöt huolellisesti! Kaupallisuudella tarkoitetaan juoman monistettavuutta ja helppoja valmistustekniikoita, sillä juoma on jälleen tarkoitus saada mahdollisimman monen oululaisen ravintolan valikoimaan.
 

Päätuomarina toimii viime vuoden voittaja Jami Kalliorinne, Cafe Kuluma. Muu tuomaristo tarkentuu myöhemmin.

Resepti

Tarvitsen sähköä finaalissa

F.B.S.K. Oulu toivoo, että voittaja juoma olisi myynnissä mahdollisimman monessa oululaisessa ravintolassa tulevan vuoden ajan. Sitoudumme järjestämään voittajajuoman tekijän kanssa koulutuksen, jossa käydään läpi, miten juoma voidaan valmistaa ottaen huomioon ravintoloiden erilaiset valikoimat ja varustelut.

Olen keskustellut esihenkilöni kanssa Oulu Cocktail 2024 juoman jälleenmyynnistä ravintolassamme.
Ethän ole robotti? Kirjoita yhteenlaskun vastaus alle.